Bouwkringloop in jouw regio?

De Bouwkringloop brengt de vele kleine restpartijen bouw- en sloopmaterialen bij elkaar op 1 locatie.
Deze worden betaalbaar aangeboden aan lokale klussers en bouwers.In Amersfoort is de eerste Bouwkringloop geopend, waar we uitgebreid hebben geleerd wat wel en wat niet werkt. De ontstane aanpak houdt in dat we met alle partijen afspraken maken die samenkomen in één uitgekiend logistiek systeem. Ook worden er lokaal een of meer verkooppunten ingericht. Dit doen wij samen met lokale partijen en met zoveel mogelijk ervarings- en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.Ook een Bouwkringloop starten in uw regio? Neem dan contact op met ons!

Pilotwinkel Amersfoort

KLUS is het resultaat van de samenwerking tussen Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden en De Bouwkringloop, en mede mogelijk gemaakt door het Toekomstfonds van de gemeente Amersfoort. Middels deze eerste Bouwkringloop zijn in 4 maanden al 15.000 producten gered zoals: deuren, ramen, planken, balken, tegels, platen en een jacuzzi. Het assortiment verandert met de dag, op basis van wat er dan beschikbaar is. De bouwmaterialen komen bij diverse partijen vandaan die in en rondom Amersfoort actief zijn.Kom gerust een keer kijken op zwaaikom 21 Amersfoort!
Open: dinsdag t/m vrijdag 10:00 tot 18:00 uur,  maandag 13:00 tot 18:00 en zaterdag 10:00 tot 17:00.

meedoen en contact

Ook aan de slag met een Bouwkringloop in uw regio? Neem dan contact met ons op!

Gijsbert Jansen
gj@bouwkringloop.nl
06-53149506

Joran Straatman
js@bouwkringloop.nl
06-29489508


Partners pilot


In de media

HilversumNieuwsBouwkringloopwinkel opent in 2018 de deuren in Hilversum
Niet alleen particulieren zijn toe aan een plek waar zij hun overgebleven bouwmaterialen naartoe kunnen brengen of kopen, maar ook in de bouw is het besef geland dat het materiaal heel goed hergebruikt kan worden.

[/av_textblock]

CobouwHaken en schroeven in de prullenbak? Nee, naar De Bouwkringloop
Kleine restpartijen, zoals schroeven, bakstenen en dakpannen: wat moet je er na een klus nog mee? Het zijn spullen die vaak direct bij het afval verdwijnen. Ondernemers Gijsbert Jansen en Bas Slager willen deze materialen een tweede leven geven en hebben daarvoor het concept De Bouwkringloop bedacht.

[/av_textblock]

ADKringloop start bouwmarkt
Kringloop Amersfoort begint een bouwmarkt. Klussers kunnen hier goedkoop restmateriaal uit de bouw op de koptikken.

[/av_textblock]

Over geschreven door